Domenii in care putem folosi cutii de carton

Ajunge sa aruncam o privire in jur si ne putem da seama ca materialul folosit cel mai frecvent la impachetare, depozitare, mutare, transport si stocare este cartonul. Sub forma unor cutii, cartonul se dovedeste a fi un ambalaj foarte practic, foarte utilizat si, mai ales, foarte covenabil ca pret.

Motivele pentru care oamenii aleg sa foloseasca cutiile de carton, si nu din alte materiale, sunt variate insa, pretul mic, versatilitatea materialului si, mai ales, faptul ca este un material reciclabil, ar trebui sa convinga.

Cutiile si ambalajele de carton fac parte din viata noastra, fie ca mergem la cumparaturi, fie ca adapostesc diverse produse alimentare, fie ca vrem sa stocam, sa depozitam sau sa ferim de praf anumite obiecte. In forme, culori si texturi variate, putem gasi cutii de carton pentru orice avem nevoie. In primul rand, in cel mai evident mod, cutiile de carton sunt folosite pentru impachetarea coletelor. Fie ca avem de primit sau fie ca avem de trimis ceva prin posta sau printr-o firma de curierat rapid, cea mai la indemana solutie este sa folosim o cutie de carton pentru a impacheta produsele. Cel mai adesea, aceste cutii sunt din carton simplu, de rigiditate medie, rezista destul de bine la greutati mari si sunt usor de transportat. Faptul ca fiecare gram se plateste atunci cand vine vorba despre trimiterea unui colet, ne face sa ne orientam catre ambalaje cat mai usoare, care sa nu traga foarte mult la cantar.

Un alt domeniu in care cutiile de carton se folosesc foarte des, este cel al industriei alimentare. Branza, laptele, iaurturile, diverse deserturi sub forma de budinca, sucurile din fructe si multe alte alimente se gasesc pe rafturile din supermarket-uri ambalate in cutii de carton. Pe langa aceste cutii, exista si cele pentru deserturi, adica special concepute pentru a transporta torturi sau prajituri. Sunt cutii de marime mica sau medie, care se incheie in partea de sus prin incrucisarea a doua laturi. Cele mai frecvente sunt simple, insa se gasesc si cutii cu printuri deosebite, cu logouri sau imprimeuri aparte. De asemenea, tot in aceasta categorie intra si cutiile de pizza sau de fel principal, pe care le primim de la firmele de catering atunci cand organizam o masa festiva sau atunci cand efectuam o comanda la domiciliu. Un dezavantaj al acestor cutii este ca ele sunt de unica folosinta, pentru ca mirosul de mancare este absorbit foarte repede de carton si, cel mai adesea, se si pateaza.

In ceea ce priveste decorarea interiorului in care locuiti, cutiile de carton va pot fi de mare ajutor. In magazinele de specialitate exista foarte multe tipuri de cutii, colorate si imprimate in asa fel incat sa fie folosite chiar ca piese de mobilier. In cazul in care nu gasiti ceva pe gustul dumneavoastra, este bine sa stiti ca va puteti personaliza cutiile, in formele si culorile de care aveti nevoie, pentru a se asorta cu restul locuintei dumneavoastre.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA ImageChange Image