Terapia cu eliberare miofascială

Practicarea regulată a unui sport este benefică pentru minte și corp însă mușchii noștri suferă uneori.

Pe de altă parte, atunci când suntem inactivi, deshidratați sau pur și simplu obosiți, se pot forma noduri în musculatură gâtului și ale spatelui, care pot fi dureroase și pot limita mișcarea și mai mult.

În timp ce masajul somatic este o modalitate excelentă de a diminua durerile, acele „noduri” necesită o atenție puțin mai profundă. Eliberarea miofascială ar putea fi răspunsul…

Ce este eliberarea miofascială?

Eliberare miofascială actionează prin eliminarea tensiunii acumulate în țesutul care încapsulează mușchii. Învelișul sau membrana transparentă și fără elasticitate care „îmbracă” mușchiul de pe pulpă de pui este o fascie.

Citește și: Totul despre aromaterapie

Cuvântul „miofascial” se referă, de fapt, la zona care acumuleaza acele „noduri” pe care le simțim. „Mio” semnifică mușchi, iar „fascia” descrie invelisul acestor mușchi.

Manopera prin care terapeutul eliberează fiecare mușchi de fascia să se numește eliberare miofascială rezultând o ameliorare a durerilor și tensiunilor locale.

Cum functioneazã?

Terapia cu eliberare miofascială este o tehnică care utilizează presiunea aplicată asupra mușchiului și a fasciei, care poate reduce tensiunea și crește fluxul sanguin.

Folosind lovituri lungi pe fibrele musculare, această tehnică ajută la ruperea nodurilor și restabilirea funcțiilor naturale ale organismului.

Cine poate beneficia?

Eliberarea miofascială a ajutat oamenii de-a lungul timpului, de la sportivi de elită la oameni care sunt afectați de durere ca urmare a activitățile zilnice, precum și cei care suferă de dureri cronice din condiții cum ar fi sindromul de tunel carpian, afectarea articulațiilor temporo-mandibulare, fibromialgii sau chiar migrene=

Mulți oameni recurg la tratament miofascial după ce își pierd flexibilitatea sau funcționalitatea în urma unui accident sau când suferă dureri cronice la spate, umăr, șold sau aproape orice zonă care conține țesut muscular.

Deși studiile științifice nu au dovedit beneficiile eliberării miofasciene, mulți oameni care au experimentat-o ​​au ajuns la un nivel de atenuare a durerii.