13 romane de dragoste care să te pună într-o bună stare de spirit

Aprindeți niște lumânări parfumate, delectați-vă cu câteva bomboane de ciocolată, cuibăriți-vă în ceva mătăsos și pregătiți-vă să vă lăsăți încălzite de unele dintre cele mai bune romane de dragoste. Răsfoind atât clasici de modă veche (dacă nu ați citit „Mândrie și Prejudecată”, ce mai așteptați?), cât și lecturi actuale, pe această listă veți găsi cu siguranță o lectură pe gustul dumneavoastră.

Indiferent dacă vă plictisesc romanele istorice, care ne transportă la poveștile de iubire de altădată, sau dacă vă pasionează poveștile dulci, care explorează partea fragedă a iubirii, noi vă recomandăm cele mai bune cărți romantice, care să vă facă să roșiți de emoție.

Dacă ești interesat de cărți controversate, vezi aici: 10 cărți interzise în școli

Și dacă nu credeți că sunteți interesată de romantism, oricum aruncați un ochi pe această listă. Genul Romance are multe de oferit, dincolo de romanele siropoase pe care le-ai văzut în copilărie pe noptiera mamei tale. Alături de poveștile de dragoste clasice la care v-ați aștepta, multe dintre cărțile recomandate prezintă, de asemenea, acțiune puternică, personaje diverse, povești de iubire complexe și o scriere suavă, care vă va ține captați până la ultima pagină

1. “Totul se termină cu noi” – Coleen Hoover

Nouă în Boston, Lily, o fată dintr-un oraș mic, crede că a trecut peste prima ei iubire. Ea reușește să îl cucerească pe superbul neurochirurg Ryle Kincaid, pentru a-l face să își încălce regulă „no dating”. Dar căile lui încăpățânate o fac să se întrebe de unde a venit această aversiune a sa față de întâlniri. Și cum un eveniment nu vine niciodată singur, atunci când o flacără veche se reaprinde în inima lui Lily, noua ei relație cu Ryle este deodată zdruncinată.

Când totul pare să meargă fără probleme, Atlas reapare în calea lui Lily, amintindu-i de viața pe care a lăsat-o în urmă. Umplut cu adevăruri oneste despre relații, odată ce ai terminat acest roman, un veritabil rollercoaster emoțional, vei dori să împărtășești această carte tuturor celor pe care îi cunoști.

2. “Vis în alb” – Nora Roberts

Prolifica Nora Roberts a scris peste 200 de romane romantice, dar această carte a obținut note de top din partea fanilor ei, prima din seria „The Bride Quartet”.

Fotografă de nuntă Mackensie „Mac” Elliot conduce o companie de organizare de nunți alături de trei prieteni. Atunci când o zi la slujbă o aduce față în față cu simpaticul profesor de engleză, Carter Maguire, ea realizează că viața ar putea să o conducă la un happy ending.

3. “Proiectul Rosie” – Graeme Simsion

Atunci când protagonistul Don Tillman, un profesor de genetică contestat social, decide că este timpul să se așeze la casa lui, el apelează la o abordare unică pentru a-și găși dragostea: „The Wife Project”, un sondaj scris de 16 pagini, desprecarecrede că va filtra și elimina femeile nepotrivite pentru el.

O participantă la sondaj, Rosie Jarman, este imediat descalificată, deși deține toate calitățile pe care le caută Don. Cu toate acestea, el devine intrigat de căutarea ei de a-și găși tatăl biologic și i se alătură într-un efort colaborat pe care îl numesc „The Father Project”.

Cei doi sfârșesc încurcați într-un vârtej al romantismului și, în ciuda ignorării calculelor sale științifice, Don descoperă că a căuta iubirea este fără rost, deoarece ea este cea care într-un final te va găsi.

4. “Fericirea începe azi” – Jamie McGuire

Abby Abernathy a jurat că își va lăsa trecutul în urmă când va merge la facultate, devenind o fată cuminte siconștiincioasă. Însă toate bunele sale intenții sunt zdruncinate de apariția lui Travis Maddox, tipologia băiatului rău și tatuat din campus, care o păcălește pe Abby într-un pariu timp de o lună. Miza se dovedește a fi mai mare decât își imaginează cei doi protagoniști.

5. “Eleanor & Park” – Rainbow Rowell

Se spune că prima iubire nu se uită niciodată. Testează această teorie, făcând o călătorie în trecut cu Eleanor și Park, doi adolescenți rebeli din Lovestruck, în anul 1986. Sunt suficient de inteligenți încât să își dea seama că dragostea adolescentină nu durează niciodată, însă sunt destul de curajoși și încrezători pentru a testa această teorie.

Un New York Times Bestseller adorat de mulți cititori, Eleanor & Park ne reamintește cum este prima iubire și cât de mult ești atras în ea, pe măsură ce te confrunți cu șansele și cu conștiința faptului că nu durează toată viața.

6. “Circul nopții” – Erin Morgenstern

Un New York Times Bestseller, povestea înconjoară doi tineri magicieni de circ, Celia și Marco, care se antrenează încă din copilărie pentru a concura în arenă. Puțin însă știu că amândoi s-au născut pentru a participa în cadrul unui joc complex, cu o miză extraordinară la mijloc, unde doar unul poate câștiga.

Citește și: 9 cărți pe care le poți citi într-o singură zi

Indiferent de provocările impuse, ei nutresc unul pentru celălalt o dragoste sinceră, dar periculoasă, care se poate sfârși prin a punerea în pericol a tuturor colegilor din circ.

7. “O zi de decembrie” – Josie Silver

Laurie nu a crezut niciodată în dragsote la prima vedere, până când nu l-a văzut pe cel ales printr-o fereastră încețoșată de autobus, în timpul unei zile înzăpezite de decembrie. Ochii lor se întâlnesc într-un moment magic, asemenea celor din filme, iar apoi autobuzul ei părăsește stația.

Pe parcursul anului următor, Laurie caută acest bărbat misterios la fiecare stație de autobuz și cafenea din Londra, dar nu-l găsește în același mod în care sperase.

În cele din urmă, se întâlnesc la o petrecere de Crăciun, când cea mai bună prietenă a lui Laurie, Sarah, îl prezintă pe misteriosul băiat drept noul ei iubit. De-a lungul următorilor 10 ani, viețile acestor personaje se împletesc prin prietenie, inimi frânte și dragoste, pe măsură ce personajele evaluează oportunitățile ratate și potențialul de a-și reconsidera propriile alegeri și căi.

8. “Nebunie de-o vară” – Tracy Brogan

După ce infidelul fost soț al lui Sadie Turner i-a lăsat viața în dezordine, ea speră că o vacanță fără bărbați la casa de lângă lacul mătușii sale o va ajuta să se vindece. Dar familia ei excentrică are alte planuri: să o cupleze cu Desmond, frumosul lor vecin.

Printr-o nouă oportunitate în carieră și secrete dezvăluite, Sadie primește exact opusul pe care și-l dorea din această vacanță. Cu toate acestea, se dovedește că haosul este exact ceea ce are nevoie pentru a se bucura în sfârșit de viață.

9. “Verity” – Coleen Hoover

Scriitoarea în ascensiune Lowen Ashleigh este angajată de Jeremy, soțul celebrei autoare Verity Crawford, pentru a finaliza cărțile contractate rămase în perioada recuperării ei. Lowen decide să rămână la ei acasă câteva nopți pentru a localiza și colecta notițele lui Verity, când ea începe spontan să se îndrăgostească de Jeremy în timpul pe care cei doi îl petrec împreună.

În căutarile ei, ea descoperă un manuscris ascuns, cu un secret de familie înfiorător, care l-ar distruge pe Jeremy. Pe măsură ce relația ei cu Jeremy devine din ce în ce mai intimă, Lowen trebuie să decidă dacă este în interesul ei să dezvăluie acest secret sau să-l păstreze pe veci în întuneric.

10. “Înainte să te cunosc” – Jojo Moyes

Acest best-seller New York Times este un roman amuzant care a vândut peste cinci milioane de exemplare. Povestea Louisei Clark, o fată obișnuită a cărei slujbă este să aibă grijă de Will Traynor, un tânăr imobilizat în scaun cu rotile, este una care te va lăsa în lacrimi. Asigurați-vă că citiți și continuarea, „După ce te-am pierdut”.

11.”Tuturor băieților pe care i-am iubit” – Jenny Han

Indiferent dacă ați văzut sau nu filmul de succes de pe Netflix, bazat pe povestea de dragoste a lui Jenny Han, veți dori cu siguranță să citiți cartea. Când protagonista, Lara Jean Song, află că băieții de care este îndrăgostită au ajuns în posesia scrisorilor ei secrete de dragoste, viața sa amoroasă scapă de sub control.

12. “Căutând-o pe Alaska” – John Green

Dedicată în special cititorilor tineri și îndrăgostiți, “Căutand-o pe Alaska” reprezintă cartea pe care veți dori să o răsfoiți. Scris de același autor care ne-a oferit bestsellerul “Sub aceeași stea”, John Green scrie o poveste despre Miles Halter, care se îndreaptă spre internat pentru a experimenta ceva nou. La scurt timp după sosirea sa, se îndrăgostește de fermecătoarea și bizara Alaska Young.

13.”Pe aripile vântului”–Margaret Mitchell

Dacă nu ați citit până acum această saga de 900 de pagini centrată în timpul Războiul Civil, (sau dacă nu ați vizionat filmul de patru ore), nu este niciodată prea târziu. Scarlett O’Hara, „cavalerul ei perfect”, Ashley Wilkes, și scandalosul, dar cuceritorul, Rhett Butler, reprezintă personajele care au trecut testul timpului. Cititorii au devorat mai mult de 30 de milioane de exemplare ale acestui roman câștigător al premiului Pulitzer din 1936 și, odată ce te vei scufunda în lectură, vei înțelege de ce este o capodoperă a literaturii secolului XX.