Cum să ai o canapea elegantă?

Pernele si cuverturile, impreuna cu perdelele sunt cele mai simple articole care ofera canapelelor un aspect atractiv, un look modern, sa nu mai vorbim de comoditate si probabil singurul loc unde te simti confortabil. Cu combinatii aproape nelimitate, poate fi greu sa alegi varianta perfecta. Respingand orice idee clasica, de la marimea pernelor la modelul canapelei, vom incerca sa dam o nota de eleganta canapelelor, incercand sa gasim configuratia perfecta.

Canapea neutra

Fie ca este alba, gri, albastra sau neagra, o canapea neutra este un decor clasic, care permite cea mai mare varietate de combinatii a pernelor. Unele canapele vin cu un set de perne, dar asta nu inseamna sa ramai blocat cu acestea. Putem schimba o perna sau toate pentru a da canapelei un look fresh si personalizat. Ca regula generala, un numar impar de perne este cel mai natural aranjament, trei perne pentru canapele mai mici, cinci pentru cele mai mari. Si aceasta idee o putem aplica tuturor canapelelor, indiferent de dimensiune.

Canapea si perne

Pentru canapele mai mari, puteti incerca cu un set de perne patrate neutre, de 50 – 55 cm, care se simt confortabil, sau standard, de 40 cm pentru a crea un aranjament versatil. Pentru aceste perne alegeti o textura diferita de cea a canapelei, pentru a fi diferite intr-un mod interesant. Noua ne plac cum arata aceste perne netede si patrate pe canapeaua, dintr-un material total opus, bumbac, catifea sau lana, pe oricare ar arata la fel de frumos.

Model canapea

Culoare + model = personalitate. Urmeaza cu adevarat partea distractiva. Alegeti o pereche de perne, fie de aceeasi dimensiune sau mai mici ca cele incluse, de culoarea si modelul dumneavoastra preferat. Uitati-va in camera unde se afla canapeaua si preluati o nuanta din decor. De pe covor de exemplu, care este un bun punct de plecare, dar va puteti inspira, de asemenea, din culoarea de pe perete sau tapiterie. Astfel puteti da subtil o nota estivala, facand legaturi cu decorul si accentele din spatiul care inconjoara canapeaua. Pentru a termina decorarea canapelei, adaugati inca o perna de dimensiuni mai mici (dreptunghiulara, ovala sau chiar o perna lombara) cu o textura total diferita. Ganditi-va la un model cu broderie, metalic sau chiar din blanuri false. Pentru contactul vizual final, puteti opta pentru un print cu dungi, fara a urmarii potrivirea perfecta. Forma diferita a pernei mai mici ofera un echilibru in aranjamentul global, adaugand un pic de eleganta si tinand canapeaua departe de sentimentul supraaglomerarii.

Nicio canapea nu este completa fara un pled sau o cuvertura. Alegeti un material cu textura moale, pentru a creste factorul de confort. Puteti opta pentru un material matlasat, intr-o nuanta neutra, care poate trece de la vara la toamna cu usurinta.

Pentru un aspect ingrijit, pliati patura pe spatele sau bratele canapelei. Pentru un sentiment de relaxare asezati pur si simplu pledul doar pe o parte.

Cuverturi canapea

Ca un ultim sfat, schimbati pledul / patura / cuvertura in functie de sezon, acest lucru va va schimba starea de spirit! Pur si simplu trecerea de la o culoare la alta sau modificand numarul / forma pernelor, da camerelor un aspect cu totul nou. Trecerea de la un decor rustic sic la unul glamour este o schimbare semnificativa dar simpla, fara sa fiti nevoiti sa schimbati canapeaua dar nici sa cheltuiti multi bani.

Dupa o zi lunga la serviciu, acasa aveti nevoie de liniste si relaxare. Doar dumneavoastra si canapeaua. Si un televizor 🙂