Tu cum alegi să te protejezi în această perioadă?

Trecem printr-o perioadă cu care nu s-a mai confruntat nimeni dintre noi. Să te protejezi și să te distanțezi social sunt cele mai folosite cuvinte. E ceva nou pentru noi. Timpul s-a oprit parcă în loc. Stăm cu toți în casă, într-o liniște copleșitoare și ne gândim la trecut. Ne gândim la noi, ne gândim la cât de repede au zburat ultimi ani din viața noastră fără să ne dăm seama și acum parcă cineva a pus „Pauză”. Pauză să avem timp pentru noi. Să nu mai alergăm de colo-colo fără vreun motiv bun, ca apoi la sfârșitul seri să ne punem în pat frânți de oboseală și să realizăm că nu am făcut toată ziua aproape nimic productiv. Eu cred că această pauză este pentru noi, pentru a avea grijă mai mult de noi. E timpul să avem grijă de valoriile noastre, de sănătatea noastră, de frumusețea noastră atât interioară cât și exterioară.

Cum să te protejezi în perioada asta?

Nu prea suntem obișnuiți să ne protejăm pe noi. Ne concentrăm mai mult să avem grijă de cei apropiați nouă: copii, părinți, soț și uităm adesea de noi înșine. Dar în aceste vremuri tulburi grija pentru noi înseamnă și grija pentru cei dragi nouă. Cum să avem grijă de noi în perioada asta?

1. Igiena

Cel mai bun mod de a te proteja pe tine și pe cei dragi ție în această perioadă este igiena și dezinfectarea. Auzim din toate părțile că trebuie să ne spălăm pe mâini cât mai des, că trebuie să avem tot timpul la noi un dezinfectant și să dezinfectăm toate suprafețele din casă. Dar magazinele s-au golit prea repede de produse de igienizare și mulți am rămas fară ele. Am căutat și am căutat peste tot dar nu mai sunt de găsit.

Se pare că Farmec chiar s-a gândit la noi și de data asta. Apreciez foarte mult că în această perioadă grea, ei au decis începerea producerii a două noi produse ingienizante pentru mâini. Loțiunea igienizantă pentru mâini și gelul de igienizare pentru mâini pe bază de alcool 70%. Aceste două noi produse vin în complectarea portofoliului actual, care cuprinde alte două tipuri de produse pentru igiena mâinilor și a suprafețelor: Săpun Lichid Spumă Antibacterian Gerovital Pure și Nufăr Dezinfectant Universal. E foarte important să dai clientului ce are nevoie și asta demonstrează că implicarea în comunitate e ceea ce îi reprezintă.

2. O alimentație cât mai sănătoasă

Fără a avea încă un vaccin, nimeni nu poate elimina riscul infectării cu Covid 19 , dar asta nu înseamnă că nu poți să te protejezi de el.

Alimentația joacă un rol foarte important în viața noastră. Un regim de viață sănătos te protejează de apariția bolilor cronice dar îți crează și un sistem imunitar mai puternic gata să lupte cu oricare inamic invizibil.

3. Fă mișcare

Sportul este foarte important. Este indicat sa il faci oriunde. De fapt, chiar am facut un articol despre exercitii de facut la birou.E greu, e adevărat să faci mișcare doar în casă, dar nu e imposibil. Sunt multe exerciții fizice care se pot face chiar și într-un apartament. Interesează-te care sunt acestea sau ia-ți un antrenor personal online care te poate ajuta în acest sens.

Mișcarea declanșează o serie de procese în organism care îți dă o stare de bine. Exercițiile regulate te ajută să controlezi și nivelul colesterolului dar și te poate ajuta sa previ sau să controlezi hipertensiunea.