10 sfaturi pentru găsirea pantofilor stiletto potriviți

Cand cumperi pantofi, ar trebui sa tii cont de mai multe aspecte – confortul picioarelor este mult mai important decat aspectul pantofilor. Aceste 10 sfaturi te vor ajuta sa alegi pantofii potriviti:

  1. Ia cu tine o foaie pe care ai trasat forma piciorului tau. Plaseaza pantoful pe care doresti sa-l cumperi pe acea forma. Daca pantoful este mai ingust sau mai scurt, nici macar nu ar trebui sa-l probezi.
  2. Cumpara incaltaminte dupa-amiaza – piciorul se extinde in mod natural in timpul zilei.
  3. Poarta la magazin acelasi tip de sosete pe care intentionezi sa le porti cu pantofii pe care doresti sa-i cumperi.
  4. Masoara-ti picioarele de fiecare data cand iti cumperi pantofi noi. Picioarele se schimba odata cu varsta, adesea cresc tot mai mari si mai largi. Daca un picior este mai larg decat celalalt, cumpara o dimensiune care se potriveste piciorului mai mare. Cei de la stiletto.ro chiar te incurajeaza sa-ti masori piciorul si sa compari cu tabelul de pe siteul lor.
  5. Probeaza pantofii – apasa usor pe partea superioara a pantofului pentru a te asigura ca ai un spatiu de 1 cm intre cel mai lung deget de la picior si capatul pantofului. Astfel, te vei asigura ca piciorul tau are suficient spatiu.
  6. Plimba-te incaltata cu pantofii pentru a vedea cum te simti. Exista suficient spatiu pentru bilele picioarelor? Tocurile sunt potrivite sau aluneca? Gaseste incaltamintea care se potriveste de la bun inceput.
  7. Ai incredere in propriul nivel de confort si nu in marimea sau descrierea pantofului. Marimile difera in functie de producator. Si oricat de confortabili ar parea pantofii in reclama, tu esti cel mai bun judecator.
  8. Acorda atentie atat latimii, cat si lungimii. Daca bila piciorului se simte comprimata intr-un anumit pantof, intreaba daca are o dimensiune mai larga. Cumparand pantofi care sunt cu o jumatate de marime mai mari  – dar nu mai largi – nu vei rezolva problema.
  9. Simte interiorul pantofilor pentru a vedea daca au cusaturi, etichete sau alte materiale care ti-ar putea irita piciorul.
  10. Examineaza talpile – sunt suficient de rezistente pentru a-ti oferi protectie impotriva obiectelor ascutite? Observa cum se simt in timp ce te plimbi prin magazin. Incearca sa mergi pe suprafete dure si pe covor.

Diferențele dintre șlapi și sandale

Temperatura din termometru creste, iar cizmele inalte pana la genunchi au fost deja pitite intr-un colt – acum gasirea incaltamintei de vara este o preocupare primordiala. Indiferent daca iti pregatesti o tinuta de plaja pentru un festival sau pentru ziua de nastere a copilului prietenei tale, trebuie sa alegi cu grija ceea ce porti.

Pentru a face alegerea corecta, trebuie sa intelegi care sunt diferentele dintre sandale si slapi.

Materiale si compozitie

Unda dintre diferentele de baza dintre slabi si sandale este compozitia materiala a ficarui tip de incaltaminte. In timp ce slapii sunt fabricati din cauciuc, spuma sau materiale din plastic, sandalele sunt confectionate adesea din materiale mai putin fragile. Sandalele dezgolesc mai mult pielea decat o fac pantofii cu toc sau cizmele, dar sunt confectionate din materiale mai rezistente decat slapii, cum ar fi pielea sau chiar pluta. Ambele tipuri de incaltaminte pot include panze sau tesaturi in curele.

Forma si aspectul

Daca incaltamintea de vara are o curea intre degetele de la picioare, o talpa plata si un fel de bretele subtiri care tin pantofii de picioare, atunci vorbim despre slapi. Sandalele pot avea toc sau platforma si curele care ajung pana la glezne sau peste varful piciorului in apropierea degetelor. Retine totusi ca ambele tipuri de incaltaminte pot avea o talpa tip platofrma care, desi este tehnic un toc, este o talpa plana si nu are nimic de-a face cu stiletto sau tocurile piso, ambele alungind aspectul piciorului.

Sandalele pot avea, de asemenea, curele de glezna sau curele cu acoperire completa, care se fixeaza intre degetele de la picioare si calcai.

Casual vs. Dressy

Desi poti avea cei mai draguti slapi – cu paiete si sclipici – acestia nu fac parte din aceeasi categorie de incaltaminte ca sandalele. Daca mergi cu cei mici la piscina, vizitezi un parc de distractii sau mergi la plaja cu prietenii – slapii sunt alegerea potrivita. Pe de alta parte, daca iei masa la un restaurante sau participa la o nunta sau un eveniment elegant, sandalele sunt cea mai buna alegere.

Te-ai incalta in slapi la birou? Probabil ca nu, cu exceptia cazului in care muncesti la un magazin pe plaja. In timp ce unele medii profesionale nu accepta sandalele, acest tip de incaltaminte de vara este acceptat la multe locuri de munca.