Te ajuta lenjeria modelatoare sa slabesti cand faci exercitii?

Lenjeria modelatoare reda iluzia unei talii mai subtiri, unui abdomen plat si, in mod firesc, ajungi sa iti doresti ca aceste schimbari sa fie permanente. Din moment ce lenjeria modelatoare ingreuneaza putin procesul respiratiei, ai putea crede ca pierzi mai multe calorii in timpul exercitiilor fizice, datorita presiunii pe care o exercita asupra corpului. In realitate, insa, purtarea lenjeriei modelatoare in timpul exercitiilor fizice iti poate face mai mult rau decat bine.

Sfat: Chiar daca lenjeria modelatoare te face sa pari mai in forma in timpul exercitiilor, te va face sa respiri mai greu si iti va afecta capacitatea de a executa anumite miscari.

women-engaged-in-strength-and-functional-training-in-the-studio-noise-adult-athlete-background_t20_vLBWev

Gandeste-te la cat de stransa este lenjeria modelatoare

Lenjeria modelatoare comprima stomacul si apasa pe diafragma, ceea ce inseamna ca restrictioneaza volumul aerului inspirat. Exercitiile din timpul aerobicului iti cresc ritmul cardiac, iar daca nu poti respira asa cum trebuie, o sa obosesti mai repede decat in mod normal. Un antrenament mai putin productiv, inseamna mai putine calorii arse si inutilitatea efortului de a slabi.

Pune pe primul loc siguranta ta

Lenjeria modelatoare restrictioneaza procesul respiratiei, astfel incat nu are loc o inspiratie profunda. In timpul exercitiilor intense, corpul are nevoie de suficient oxigen. Fara acesta, ai putea sa te simti ametita sau slabita. Purtarea lenjeriei modelatoare nu ne afecteaza atat timp cat nu practicam exercitii intense, insa daca faci yoga sau ridici greutati, te expui riscului de a lesina in timpul antrenamentului. Mai mult decat atat, materialul folosit in anumite lenjerii modelatoare nu permit pielii sa respire si nici transpiratiei sa fie eliberata. Transpiratia regleaza temperatura corpului in timpul exercitiilor fizice.

Poarta haine care sa-ti permita sa te misti

Oricand purtarea hainelor confortabile, lejere este o idee buna atunci cand faci exercitii fizice. In sezonul calduros, opteaza pentru haine usoare, deschise la culoare, iar iarna  poarta mai multe straturi de material si alege culori mai inchise.  De asemenea, este indicat sa evitam hainele de piele atunci cand facem miscare.

Comprima abdomenul

Atunci cand iti incordezi abdomenul, muschii din acea zona sunt solicitati, acestia fiind responasabili de imbunatatirea posturii corpului si protejarea coloanei vertebrale. Exista un exercitiu numit „vacuum abdominal” care intareste muschiul abdominal si te ajuta sa slabesti in aceasta zona.

Cum se face: Intinde-te pe spate pe o suprafata plata. Indoaie genunchii, atinge podeaua cu talpile, iar mainile pune-le pe solduri. Incordeaza abdomenul ca si cum buricul ar trebui sa-ti atinga coloana.

In acest moment, ar trebui sa simti cum se incordeaza muschii degetelor. Stai in aceasta pozitie pentru 3-5 secunde, apoi relaxeaza-te. Repeta exercitul de 10 ori.

Fa exercitiul mai dificil

De indata ce te obisnuiesti cu exercitiul de „vacuum abdominal”, fa-l mai dificil adaugand si miscari ale mainilor si picioarelor. Incearca-le pe cele de mai jos:

  • Ridica cate un picior;
  • Treci mana dupa cap;
  • Treci ambele maini dupa cap;
  • Ridica mana si piciorul opus;
  • Ridica abdomenul pentru a forma un pod.