16 moduri originale de a-ți transforma grădina, cu ajutorul florilor

Deoarece perioada grădinăritului se apropie cu pași repezi, toţi aceia care îndrăgesc munca în grădină vor avea o activitate pe placul lor. Dar, trebuie să fie o ocupaţie care să le aducă bucurie în suflet şi care să placă tuturor.

Vă prezentăm 16 modalităţi de aranjare florală a grădinii…

Ghivece de dimensiuni mari

Pentru a vă pune în practică această idee este nevoie de ghivece atât mari, cât şi mici. Diferite plante se plantează în ele, iar mai apoi ghivecele se aranjează frumos sub un copac unde pot di admirate de toată lumea.

Decoraţiune din beton

Amatorii de ornamente florale îşi pot face un ghiveci mare din beton în care să poată planta florile. Acest aranjament floral va fi unul deosebit pentru iubitorii de flori.

Decoraţiune în formă de piramidă

Un pat de flori care să atragă privirile oricui poate fi realizat din bolţari. Pot fi aşezaţi lângă peretele casei, iar pentru a fi cât mai atrăgătoare, pot fi vopsite în culorile roşu, galben şi negru.

Decoraţiune din vase viu colorate

Un decor splendid poate fi realizat din cutii metalice, vopsite în culori vii. Se plantează florile în ele şi apoi se fixează pe partea interioară a gardului.

• Decoraţiune tablă de șah

O combinație perfectă, realizată din pavaj şi petunii, va împodobi grădina dumneavoastră. Poate fi realizată fie în mijlocul grădinii, fie pe veranda casei.

Decoraţiuni din anvelope auto

Pentru a delimita zona grădinii de celelalte zone aveţi nevoie de iarbă de gazon şi câteva anvelope auto ce pot fi vopsite alb.

Decoraţiune munte alpin

Un decor elegant pentru o grădină modernă este aranjamentul munte alpin ce poate fi realizat din flori şi pietre.

Aranjarea unui copac

Un aranjament atrăgător îl reprezintă spaţiul de sub copaci ce poate fi realizat din piatră concasată sau din pietre de diferite mărimi şi culori.

Grădină plină de flori

Una din metodele cele mai atrăgătoare o reprezintă plantarea florilor pe suport realizat din paleţi. În acest suport se adaugă pământul, apoi florile dorite.

Decoraţiune din pietre

Realizarea unui pat din piatră va da un aspect splendid, dar şi impresionant grădinii dumneavoastră.

O grădină superbă

Pentru a vă transforma grădina într-una de vis, pe o porţiune de pământ din grădina plină de flori, puteţi amenaja o mică oază cu plante decorative, sculpturi, căsuţe din lut, poteci din piatră concasată colorată.

Decoraţiune din paturi suspendate

Pentru cultivarea pe terasa casei a mărarului, a pătrunjelului şi a frunzelor de salată se utilizează sticle mari de plastic. Este o mini-grădină suspendată care vă va ajuta să aveţi mereu la îndemână verdeaţă proaspătă.

Decoraţiune din paturi verticale

Amenajrea grădinii din paturi verticale este o idee excelentă pentru aceia care nu au suficient spaţiu să-şi planteze tot ceea ce doresc. Se realizează o construcţie din ţevi late de plastic ce poate fi utlizată la creşterea florilor, căpșunilor și a salatei.

Pat ornamental

Un aspect decorativ pentru grădina oricui poate fi realizat dintr-o bicicletă. Se vopseşte în alb, iar apoi se fixează câteva ghivece cu flori.

Decoraţiune havuz de flori

Gălețile metalice vechi, pline de flori, care dau senzaţia că, curg ca un havuz, sunt un aranjament impresionat pentru grădina oricui.

Grădină realizată din piatră

Un peisaj minunat dar şi modern, îl reprezintă grădina formată din pietre și plante suculente.

Să aveţi spor!