Alegerea formatiei potrivite pentru evenimentul tau

Nu exista reguli standard pentru alegerea unei formatii de nunta potrivite, insa trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte: de la zonele tarii din care provin invitatii tai, pana la bugetul alocat pentru acest lucru. O formatie potrivita are in repertoriu atat melodii romanesti (usoare si populare), cat si melodii cunoscute din repertoriul international. Va vom descrie mai jos, sa fim in trend :), 5 sugestii pentru alegerea celei mai potrivite formatii de nunta:

  1. Bugetul. Fiecare trupa are un cost, cost calculat in functie de numarul de solisti, intrumentisti, DJ, lumini, etc. Nu alegeti neaparat formatia dupa cel mai mare pret, presupunand ca pretul mare defineste cea mai potrivita optiune si viceversa. Orice formatie are in componenta mai multi sau mai putini solisti, DJ,lumini, sunet, etc. Cu cat componenta este mai mare, cu atat pretul este mai ridicat. Pe de alta parte, cu cat aveti invitati mai multi si mai pretentiosi, o formatie complexa, cu multi solisti si programe diversificate poate fi varianta de succes!
  2. Componenta formatiei. Cautati formatiile complete, complexe si diverse. De la numarul solistilor, pana la componenta echipei (solisti, DJ, instrumentisti, sunetisti), stilurile muzicale abordate, costumatii diferite etc. Alegerea separata a celor de mai sus, poate provoca intreruperi in timpul evenimentului dumneavoastra (DJ-ul nu cunoaste programul solistilor, se pot dubla melodii, necunoasterea echipamentelor de sunet, microfonii, etc). De asemenea, recomandam alegerea trupelor cu cat mai multi solisti, pentru invitati trebuie asigurata o petrecere dinamica, cu o suita de genuri muzicale.
  3. Clauzele contractuale. Clauzele din contractul semnat cu formatia muzicala trebuie sa includa numele solistilor, instrumentele, DJ, lumini, sunet, pretul, cuantumul avansului, data si locatia evenimentului precum si drepturile si obligatiile ambelor entitati. Acestea nu trebuie sa fie abuzive si trebuie sa se pastreze, pe cat posibil, un echilibru intre drepturi si obligatii.
  4. Durata evenimentului. O trupa care se respecta si isi respecta contractul, intretine petrecerea pana la ultimii invitati sau pana cand organizatorii evenimentului le-o cer.
  5. Ultimul punct,dar poate cel mai important, este „chimia” dintre dumneavoastra si membrii trupei sau managerul care ii reprezinta pe acestia. Este necesar acel transfer de incredere, reusita evenimentului dumneavoastra este in mana lor. De asemenea, buna dispozitie a invitatilor dumneavoastra, le va aduce si acestora un plus de energie. Mai mult, datorita multitudinii de evenimente la care au participat, va pot ajuta cu o multime de sfaturi utile pentru a avea o nunta de basm. Nu ezitati sa le solicitati aceste sugestii!