Melancholia

Melancholia este ultimul film al lui Lars Von Trier, unul dintre regizorii mei preferati, film pe care l-am vazut aseara, singura acasa.

Cand a inceput filmul nu stiam ca el este regizorul acestui film, insa de la primele cadre, imagini ciudate si muzica ce completa scenele am stiut ca este vorba despre el:)

In rolurile principale joaca Kirsten Dunst si Charlotte Gainsbourg, doua surori complet diferite, care incearca sa se regaseasca, sa depaseasca deprimarile ce le au.

Claire ( Charlotte) este sora cerebrala, sfioasa si infricosata de planeta Melancholia, planeta ce se ascundea dupa soare, venita din alta galaxie, care urma sa treaca pe langa Pamant sau sa il loveasca.

Ea incearca sa aiba grija de familia ei si impreuna cu sotul sau (Kiefer Sutherland) isi cresc copilul si o trateaza pe Justine (Kirsten), o bolnava de depresie acuta.

Toate cadrele, dialogul dintre personaje este mistic si totusi realist. Filmul pastreaza o nota de calmitate desi in multe situatii nu este cazul.

Recomand cu cea mai mare caldura acest film, are un final grozav si ma bucur ca am reusit sa vad dupa mult timp o pelicula atat de buna (nu m-a dezamagit nici de aceasta data Lars:)), un film non-Hollywood.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA ImageChange Image