Celestron Cypress – Un companion de nadejde

O plimbare in natura poate fi cu siguranta o experienta foarte interesanta pentru voi, pentru grupul de prieteni sau pentru toata familia daca ati iesit la o plimbarea sau daca faceti o excursie cu totii. Pentru a vedea insa tot ceea ce are aceasta de oferit atunci cu siguranta trebuie sa vedeti sau sa fiti in masura sa vedeti chiar si acele obiecte sau lucruri aflate la o distanta destul de mare fata de voi. Un mod prin care puteti face acest lucru dar si in conditii foarte bune si indiferent de varsta este cu ajutorul unui binoclu Celestron Cypress iar faptul ca poate fi utilizat de catre toate varstele este un prim atu al acestui model.

Dupa cum se poate vedea si cu ochiul liber este vorba despre un model de binoclu care se adreseaza unor utilizari diverse si anume de la posibilitatea de al lua cu voi cand mergeti la plimbare, intr-o excursie sau intr-o drumetie dar si pentru cei ce pleaca la vanatoare. In toate cazurile va puteti bucura de un model fiabil si in acelasi timp de un model foarte rezistenta fie ca este vorba despre factorii de mediu sau despre eventualele trepidatii de pe timpul drumului sau utilizarii.

Pentru asta il puteti aseza foarte usor in rucsacul pe care il aveti in spate dar puteti apela si la transportul in geanta sa speciala unde mai puteti aseza si capacele pentru obiectiv sau laveta pentru stergerea lentilelor. Daca doriti Celestron Cypress poate fi purtat fara probleme si singur fiind prevazut cu o curea pentru transport iar asta va permite sa il utilizati mult mai usor fiind mereu la indemana. Pentru cei care au insa o vestimentatie cu un buzunar mai mare putem discuta despre un transport si in acest buzunar fara a fi un inconvenient cu o greutate de doar 343g.

Imagini cu siguranta surprinzatoare

Chiar daca este vorba despre un model destul de mic in ceea ce priveste gabaritul acesta ofera caracteristici optime destul de avantajoase si astfel puteti avea si un raport pret/ calitate foarte avantajos. Putem incepe cu faptul ca Celestron Cypress dispune de un obiectiv cu un diametru de 25mm dar si cu un factor de marire de 8x ceea ce va apropia destul de mult acele obiecte sau lucruri care va starnesc interes. Nu doar aceste specificatii sunt importante intrucat va fi nevoie de luat in calcul si alte elemente precum ar fi distanta de focalizare minima care este in acest caz de 3m.

Daca discutam despre calitatea imaginilor care vor fi formate in sistemul de prisme BaK-4 atunci cu siguranta pe langa dimensiunea obiectivului si factorul de marire mai intervin si straturile antireflex Multicoated sau poate dimensiunea pupilei de iesire de 3.1mm. Aceste caracteristici sunt cele care se asigura ca imaginile vor fi destul de luminoase dar vor avea grija si ca contrastul sa fie unul reusit pentru a avea imagini bine conturate si definite. Daca printre utilizatorii acestui model Celestron Cypress se afla si persoane care poarta ochelari atunci o caracteristica importanta poate fi relieful ocular de 15mm care arata distanta dintre ochi si binoclu.