Idei pentru Perdele

Construieste o camera in.. camera. Aveti un spatiu larg in camera dar nu stiti cum sa creati un alt spatiu retras si mai mic? Perdelele pot fi o metoda isteata si o solutie temporara pentru a crea un nou spatiu, fara a avea nevoie de pereti. Aceste perdele despartitoare sunt ideale pentru a crea un loc in care puteti servi ceva de baut sau un loc intim de luat masa. Fara oprelisti de lumina sau aer proaspat. Aceasta perdea poate fi usor transparenta, dar si imprimata cu o biblioteca 3D sau orice alt peisaj care s-ar incadra in decor.

Nu este neaparat nevoie sa comandati o usa sau o piesa de mobilier pentru a ascunde masina de spalat sau alte aparate electrocasnice. O bara reglabila, ca cea folosita la dus de exemplu, de care sa prindeti cateva paneluri de draperie dragute va da o nota aparte si va ascunde lucrurile pe care nu doriti sa le aveti la vedere. Dati spatiului de spalat o delicatete fara investitii mari.

Acest loc este mult mai entuziasmant cand il realizam familiar si intim. Perdelele de aici trebuie sa emita caldura si comfortul de care avem cu totii nevoie. Ascunderea peisajului de afara este potrivita mai degraba in incaperile de unde nu exista priveliste. Pentru acest loc se potrivesc culorile si materialele care vor crea un climat plin de vibratie si caldura.

Citește și: Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți pui termopane?

Perdelele clasice de dus nu mai sunt la moda. Pentru orice musafir, aspectul de musama care era folosit inainte avea un aer dubios si saracacios. Multi dintre noi inca ne dorim sa ascundem cada in care facem baie de ochii musafirilor. O perdea de dus eleganta si impermeabila din poliester sau alt material care nu retine apa, tratata antimucegai, s-ar potrivi perfect in baia dvs.

Daca avem un spatiu de relaxare in gradina il putem transforma intr-un loc magnific, inconjurat de perdele distinse, atat impotriva insectelor noaptea cat si a razelor de soare ziua. Acestea pot fi retractabile pentru ca seara sa puteti admira cerul instelat dar si pentru a realiza o atmosfera intima, indiferent de companie.

Perdele scurte pentru vise dulci. Perdelele lungi pot inghiti ferestrele mici din camere, mai ales daca spatiul nu este unul generos. Aceste deschideri mici si dragute sunt ideal incadrate, ajungand doar peste pervaz. Pot fi prinse in carlige speciale pentru a maximiza lumina care intra in camera. Carligele decorative pot prinde foarte sic niste perdelele statice. Prinse direct in perete, carligele pot tine diverse ornamente sau elemente de arhitectura, in spatiul din afara casei. Noua ne-a placut ideea de a prinde pe peretele exterior o perdea eleganta, rezistenta si impermeabila, care sa reziste la orice tip de vreme. Un adevarat loc de relaxare si rasfat, in care se poate servi cafeaua de dimineata sau ne putem racori in zilele toride.

Perdelele nu mai sunt doar accesorii clasice pentru geamuri, ele pot fi amplasate in orice loc daca aveti putina inventivitate. Folositi-va imaginatia si desfatati-va cu o fantezie autentica care sa va inspire si sa va teleporteze intr-un camin de vis.