Celulita iti da batai de cap? Iata cum poti scapa de ea

Celulita da batai de cap oricarei femei. Nu conteaza cate kilograme ai si cat sport faci… unii specialisti spun ca este chiar genetica, asa ca eliminarea ei completa este imposibila. Bineinteles, poate sa fie tinuta sub control, dar chiar si asa, mereu exista sansa ca ea sa reapara. Si cand se intampla asta, ideal ar fi sa gasesti si niste remedii rapide si ieftin pentru a scapa de celulita. Masajul cu ventuze speciale este o solutie buna pentru ca poate sa fie aplicat si acasa. Dar inainte de a afla mai multe despre acesta, cred ca putem vorbi un pic despre tipurile de celulita.

Patru tipuri de celulita si cand se vad ele

  • Tipul 0. Aceasta este celulita ascusa, formata pe sub piele, dar care inca nu se vede. Totusi, ea indica faptul ca in curand celelalte tipuri se vor dezvolta si ele. Din pacate, nu prea ai ce face, pentru ca este extrem de dificil sa iti dai seama ca ea a aparut deja.
  • Tipul 1. Este celulita care se vede doar atunci cand strangi pielea. Nu se vede cand stai jos sau in picioare. In aceasta etapa se poate intervini si cum stratul de grasime nu este inca atat de bine dezvoltat, poti scapa destul de usor de ea.
  • Tipul 2. Celulita care se vede cand stai jos, dar nu si in picioare. Asta inseamna ca stratul a avansat mai mult. Daca vezi ca apare astfel de celulita, poti incepe deja masajul sau poti folosi alte metode recomandate.
  • Tipul 3. Este celulita completa, vizibila si cand stai jos si cand stai in picioare. Nu este niciodata tarziu sa o elimini, dar in tot cazul, este mai greu si mai cronofag.

Cum te ajuta terapia cu ventuze

Ventuzele pentru masaj sunt din silicon (atentie, nu trebuie utilizate cele din sticla). Poti gasi seturi speciale pe internet si sunt destul de ieftine. Practic, ele se pun pe ele si prin strangere, creaza vacuum de aer, ceea ce duce la formarea presiunii in zona respectiva. In acest mod, stratul de grasime de sub piele este eliminat incetul cu incetul (in functie de tipul celulitei, procesul poate avea o mai scurta sau o mai lunga durata). Ventuza trebuie sa fie mutata pe intreaga zona afectata de celulita, fara a fi ridicata de pe piele. Din acest motiv este recomandat sa folosesti si un ulei de masaj. Nu doar ca si el poate sa aiba un efect placut, dar faciliteaza mutarea ventuzei.

Specialistii recomanda si ca o “sedinta” sa nu dureze mai mult de cinci minute. Este timp suficiet ca presiunea sa distruga usor grasimea. Dupa acest minute, pielea se va inrosi usor, dar e in regula, pentru ca roseata dispare dupa inca vreo 10 minute. De asemenea, sedintele ar trebui sa aiba loc de doua ori septamana. In cateva sapatamani poti scapa de stratul de celulita, indiferent de tipul acestuia. Si cand revine, stii oricum ca ai la dispozitie un aliat important in lupta impotriva straturilor de grasime.