Ce tip de frigider poti sa alegi – poti sa gasesti modele bune de frigider

Un frigider este, cu siguranta, un aparat electrocasnic de foarte mare importanta pe care il poti cumpara pentru locuinta ta. In zilele noastre, poti sa gasesti modele bune de frigider care sa aiba preturi incepand de la 1000 de lei si care sa depaseasca 20000 de lei, pentru modele ultra-performante, care dispun de functii pe care nici nu le asteptai de la un astfel de aparat.

Cum sa alegi un frigider bun

Atunci cand vrei sa-ti cumperi un frigider, e important sa urmaresti tipul de model, dimensiunile sale, capacitatea interioara neta si bruta, functiile, cat de multa energie consuma si multe alte lucruri. Mai intai de toate, insa, trebuie sa te hotarasti asupra carui tip de frigider vrei sa te axezi, adica, pe care il consideri ca se va potrivi cel mai bine in locuinta ta.

Cel mai simplu dintre toate variantele este frigiderul simplu, care are o singura usa si un singur compartiment si nu are intotdeauna spatiu si pentru congelator. Al doilea tip este frigiderul care are doua usi, acesta avand doua compartimente, adesea, congelatorul aflandu-se in partea de sus, in timp ce frigiderul in sine se afla in partea inferioara.

Combina frigorifica este un alt tip de frigider pe care poti sa-l cumperi

Combina frigorifica este un alt tip de frigider pe care poti sa-l cumperi, aceasta avand doua compartimente. Spre deosebire de un frigider cu doua usi, aceasta are un congelator mult mai spatios si, adesea, acesta se afla in partea inferioara si frigiderul aflandu-se in partea superioara. Acest design este astfel creat pentru ca frigiderul este de mai multe ori deschis, comparativ cu un congelator, deci, partea de frigider ar trebui sa-ti fie la indemana mai usor. Exista si varianta de congelator de sine statator, care dispune de doar un compartiment, fiind ideal pentru a congela alimente in cantitati mai mari.

Frigiderul side by side este un tip modern de frigider, acesta avand doua compartimente, unul fiind amplasat in partea stanga si celalalt in partea dreapta. Adesea, compartimentul din partea dreapta este creat pentru frigider si cel din stanga este pentru congelator. Un avantaj major pentru acest tip de frigider este faptul ca iti permite sa deschizi usile sale, fara sa ai nevoie de un spatiu mare in acest sen, usile sale fiind destul de mici.

Frigiderul de tip frantuzesc dispune de doua compartimente

Frigiderul de tip frantuzesc dispune de doua compartimente, avand in partea inferioara congelatorul si frigiderul in partea superioara, avand doua usi si o deschidere la mijloc. Frigiderul incorporabil este si el un model actual, care are rolul de a se potrivi cat mai bine cu restul mobilei din bucatarie. Asadar, se recomanda sa folosesti un astfel de model in momentul in care poti sa iti faci mobila la comanda ori daca ai loc pentru a introduce un astfel de aparat in mobila deja existenta.

Desigur, trebuie sa te hotarasti unde sa asezi noul aparat cumparat, masurand spatiul ca sa te asiguri ca va incapea. Nu uita de faptul ca trebuie sa ai spatiu rezonabil cand deschizi usile aparatului. Tinand cont de lucrurile prezentate, alegerea unui frigider, cu siguranta, va deveni mult mai usoara, indiferent de care varianta crezi ca e mai buna pentru tine.