Ciclismul la sală – De ce îmi plac clasele de ciclism

De fiecare dată când am ocazia să merg la sală, optez fie pentru antrenamentul de fitness, fie pentru clasele de Body Pump ori CX- Works pe care ni le pun la dispoziţie cluburile World Class. E un soi de rutină din care refuz să ies, deşi paleta claselor este extrem de ofertantă.

Ei, bine… sâmbăta trecută, am păşit dincolo din propria-mi ignoranţă în ceea ce priveşte posibilităţile de antrenament pe care le am de fiecare dată când merg la sala siiiiiiiiiiiiiiiii am mers la cycling!!!!! 😀

Mi-am permis, astfel, să-nlătur prejudecăţile pe le aveam referitor la indoor cycling. Multă vreme am crezut că e un fel de trădare a biciclitului în aer liber, care vine la pachet cu beneficii de necontestat: mişcare, aer curat, prieteni, şotii, nebunii!

Dacă şi voi aveaţi în cap aceea idee de “trădare”, mă simt datoare să vă explic de ce greşiţi: outdoor şi indoor cycling sunt două tipuri de activităţi care nu se exclud. Dimpotrivă, se completează şi oferă o doză dublă de fun. De ce să nu profităm?!
Cum am ajuns la concluzia asta?! Păi, prima mea oră de cycling a însemnat participarea la o clasă condusă de Armando Lungu, la World Class Marriot. A fost o clasa specială, întrucât cei de la Skullcandy ne-au creat posibilitatea să transformăm toată nebunia într-o oră de Silent Disco Cycling, oferindu-ne căştile lor special create pentru workout: Sport Performance Line. Nu aveţi idee cât de amuzat era să-ţi scoţi căştile pentru câteva secunde şi să auzi cum “trăieşte şi se bucură” fiecare participant de acţiune :))

Astfel, prima întâlnire cu indoor cycling-ul a fost cel puţin memorabilă! E al nabii de fun, jur! M-am distrat teribil şi am descoperit o altă clasă pe care o pot bifa când vin la sală. O clasă de cycling nu înseamnă, contrar a ceea ce îmi imaginam eu, doar 60 de minute de pedalat cu fundul înţepenit pe şa, ci e o oră de distracţie garantată, combinată cu diverse stiluri de pedalat şi condusă de instructori super faini. 🙂

Eu mi-am propus să-mi introduc în programul de antrenament cel puţin o clasă de cycling pe săptămână. Ne vedem în sală!