Cele mai bune exerciții de întindere de făcut la birou

Ziua de lucru modernă este de 9 ore pe zi, iar o mare parte a muncii necesare este în primul rând făcută într-un birou (sau eventual la o masă) – ceea ce înseamnă că oamenii sunt în pericol în mod literal de sedentarism. Din pacate, nu poti merge la plimbare cu bicicleta prin birou, asadar trebuie sa gasim alternative.

Există studii care arată că riscurile asociate sedentarismului includ creșterea tensiunii arteriale, creșterea zahărului din sânge, excesul de grăsime corporală în jurul taliei și nivelurile anormale de colesterol. Nu este nevoie să fim oameni de știință să înțelegem că aceste probleme ar putea afecta cu siguranță productivitatea zilnică, dar cu siguranță vor afecta sănătatea pe termen lung, ceea ce va însemna mai multe zile lipsă de la birou din cauza bolilor și a problemelor medicale.

Pauzele regulate și mici mișcări ale corpului pot ajuta creativitatea și, prin urmare, pot îmbunătăți productivitatea dar ajută și la sănătatea personală.

Colaboratorii dvs. nu vă vor deranja să vă întindeți atâta timp cât sunteți liniștiți și respectați spațiul lor personal. Și nu te simți conștient de sine, ci invită-i pe colegii tăi să se alăture. Chiar dacă inițial ezită, probabil așteptau invitația. Iată trei dintre cele mai importante părți ale corpului pentru a acorda puțină atenție întregii zile și câteva întinderi ușoare de făcut oricând, oriunde. Doar să aveți grijă să vă întindeți întotdeauna în mod corespunzător și să vă opriți dacă vă simțiți dureri ascuțite, în timp ce trageți ușor pe mușchii dumneavoastră.

Îmbunătățiți agilitatea brațelor

Dacă vă petreceți o mare parte din ziua de lucru în fața computerului, este important să vă mișcați tot brațul din când în când pentru a vă menține flexibilitatea și pentru a vă da antebrațelor o pauză. Aceste întinderi se pot face în timp ce sunteți așeazați, dar și mai bine dacă puteți sta în picioare cât faceți mișcările.
Împingeți-vă brațele în aer timp de câteva secunde și simțiți-vă umărul întinzându-se. Apoi, în timp ce mențineți întinderea, luați-vă dreapta și închideți-vă stânga, apoi trageți ușor în lateral, obținând o întindere completă pe partea stângă a corpului și mențineți-o timp de 10-15 secunde. Apoi treceți și efectuați aceeași mișcare pe cealaltă parte. Puteți modifica ușor acest lucru prin îndoirea cotului brațului de întindere pentru a obține o mai mică întindere pe triceps. Dacă vă mișcați brațele în moduri pe care în mod normal nu le folosiți când vă așezați și tastați, creșteți fluxul de sânge și ajutați-vă flexibilitatea.
Este, de asemenea, o idee minunată să vă îndepărtați degetele de la tastatură pentru o clipă și să efectuați câteva întinderi simple.

Aveți grijă de picioare

Chiar dacă nu aveți timp sau spațiu pentru a vă mișca cu adevărat picioarele prea des, puteți să le întindeți cu siguranță, chiar și în timp ce vă aflați la biroul dvs. cu segmentele de picior așezate.
Cel puțin, extindeți-vă pur și simplu picioarele în timp ce stați să vă întindeți și să evitați să stați cu picioarele încrucișate toată ziua (care vă pune presiune pe pelvis și nu este prea bine pentru genunchi). De asemenea, a aduce un genunchi în sus, la un moment dat, la piept pentru picior și pelvis întotdeauna va face bine. Ori de câte ori mergeți la o plimbare în toaletă sau în timpul unei pauze scurte, asigurați-vă că faceți niște porțiuni ușor de picior – cum ar fi atingerea degetelor de la picioare sau o întindere. Și dacă vă simțiți cu adevărat ambițioși, faceți o plimbare mai lungă pentru a lua cafea, de exemplu :-).

Îndepărtați tensiunea de pe gât

Avem tensiune frecvent întâlnită în gâtul și umerii noștri. Îndepărtați o parte din stres prin faptul că lucrați mai multe mișcări la gât și umăr într-o rutina zilnică.
Chiar și o rotire delicată a capului poate face minuni pentru durerea gâtului cauzată de poziția în fața ecranului în mod constant.

Pompează sângele!

Știm că aveți multe de făcut și că puteți avea mai multe termene limită care se pot prăbuși imediat. Cu atât mai mult ești motivat pentru a muta acești muschi din când în când astfel încât să puteți funcționa la performanță de vârf! Ruperea perioadelor lungi de scriere, răspunderea la telefoane, citirea rapoartelor, trimiterea de e-mailuri etc., cu o simplă mișcare din când în când, vă va ajuta corpul să reziste mult mai bine la modul „șezut și lucru” – și, după cum s-a observat, creativitate și eficiență în timpul muncii.

Daca vrei sa iti pui sangele in miscare, iti poti lua la tine o coarda pentru a face sarituri cu coarda. Ai grija: e posibil sa se auda in birourile invecinate.

Rezolvările evidente

Faceți o plimbare la recipientele de apă în fiecare oră (rămâneți hidratați. Acest lucru face două lovituri dintr-o dată!) iar puțină apă va însemna câteva pauze necesare de mers la toaletă, ceea ce va duce la… bine, asta e și ideea.