Indulcitorii artificiali

Mulți oameni înlocuiesc zahărul cu îndulcitori artificiali în convingerea că acest lucru va reduce aportul lor de calorii și va cauza scăderea în greutate. Pare plauzibil. Cu toate acestea, s-au facut mai multe studii si nu s-a demonstrat nici un efect pozitiv asupra pierderii în greutate prin consumul de îndulcitori artificiali în loc de zahăr simplu.

În schimb, conform studiilor științifice, îndulcitorii artificiali pot crește pofta de mâncare și pot menține pofta de a manca dulce. Un studiu independent recent a arătat că schimbarea băuturilor cu îndulcitori artificiali în apă au ajutat femeile să piardă în greutate:

Studiu: Evitarea băuturilor dietetice ajută femeile să slabeasca

Acest lucru se poate datora faptului că organismul crește secreția de insulină, anticipând că zahărul va apărea în sânge. Atunci când acest lucru nu se întâmplă, scade nivelul de zahăr din sânge și crește nivelul de foame. Indiferent dacă acest lanț de evenimente are loc în mod regulat, este oarecum neclar.

Sa întâmplat ceva ciudat când am testat Pepsi Max, dar există studii bine concepute care arată o creștere a insulinei atunci când se utilizează îndulcitori artificiali.
Mai mult, îndulcitorii artificiali pot menține o dependență de dulciuri și pot duce la poftele gustative. Iar efectele pe termen lung ale consumului de îndulcitori artificiali nu sunt cunoscute.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA ImageChange Image