Zâmbește, copilă!

Mi-am simțit aripile crescând și ducându-mă pe culmile fericirii ca, mai apoi, viața să mi le taie cu brutalitate fix când eram în zbor. Am căzut și mi-am frânt inima; rănile sale mi-au făcut sufletul să plângă, până ce nici ochii n-au mai vrut să lăcrimeze.

Am adunat-o de pe jos, bucată cu bucată, și-am cărat-o acasă-n brațe. Nu-i, fizic, construit un spital pentru astfel de accidente și n-aveam unde-n altă parte să mă duc. Am căutat adânc în buzunarele speranței un strop de forță cu care să-mi pansez zâmbetele triste ale zilelor ce au urmat.

De fiecare dată când rănile dureau, mă încăpățânam să râd, să râd cu pofta ce-mi lipsea. Aveam doar zâmbetul medicament. Apoi tot viața, mi-a venit în ajutor, în nopțile convalescente când, în oglindă, efectul sedativ al zâmbetelor nu mai ajuta. Tot ea m-a dus de mână la fereastră să îmi arate zorii fiecărei zile petrecute așa, până-am priceput că timpul e singurul medicament pe care viața ni-l oferă pentru durerile pe care ea ni le provoacă.

Abia atunci am înțeles cât sunt de norocoasă, că timpul mi-a fost aliat, oferindu-mi darul zilelor vindecătoare. Am înțeles și că tot el sudează răni și dă speranță. Am pierdut șirul nopților petrecute în așteptarea zorilor revelatoare și nici nu știu care a fost exact momentul în care chipul a decis să râdă singur, neforțat. Dar m-am trezit așa, îmbrățișându-mă cu viața, dând mâna cu trecutul și mulțumind Divinității.

Nu cred, totuși, să fi trecut prea mult de-atunci, căci inima încă mai doare; sunt, însă, bucuriile mici, de zi cu zi, ce-i mângâie cu blândețe și speranță rănile și le transformă în cicatrici. Se zice că-s momente-n în care simți c-ai renăscut. Eu nu cred asta. Eu cred că ne-am născut o dată și atât, ca să trăim în fiecare zi; că viața-i una singură și că-i o lecție divină- cu palma grea, dar recompense dulci, care se-nvață cu anevoie, zi după zi.

Și-n fiecare nouă clipă, în care viața vrea să mă provoace, știu sigur că tot ea-i acolo pentru mine, căci suntem una și aceeași. So, smile, baby girl, you’ve got your back all by yourself! <3