Hormonii sexuali

Hormonii sexuali afecteaza de asemenea greutatea:

  • Femeile: Femeile pot suferi de tulburarea endocrină PCOS – sindromul ovarului polichistic – care ridică nivelul de testosteron și insulină. Aceasta poate însemna creșterea în greutate și tulburările menstruale (foarte frecvente), infertilitatea, acneea și creșterea parului masculin (cum ar fi părul facial). O dietă slaba în carbohidrați este un tratament bun pentru acest lucru.
  • Barbatii: De la varsta mijlocie si mai tarziu, barbatii experimenteaza gradual scaderea nivelului hormonului sexual masculin, testosteron. Aceasta duce la o ușoară creștere în greutate, de asemenea, în mod tipic în jurul intestinului, și la scăderea masei musculare.

Ce poți să faci in legatura cu hormonii sexuali?

Deficitul de testosteron poate fi cel puțin parțial tratat în mod natural prin angajarea în rutine inteligente de exerciții, limbajul corpului conștient și suplimentarea vitaminei D.

Desigur, puteți afecta, de asemenea, nivelurile de testosteron prin obținerea a unui supliment de testosteron (un test de sânge va confirma orice deficiență). Femeile pot folosi suplimente de estrogen pentru probleme de menopauză. Apropo de asta, multi barbati incearca sa triseze hormonii sexuali folosind produse pentru marirea pensului.

Este important să luați în considerare totuși că suplimentele de testosteron sau de estrogen de-a lungul anilor, în doze care sunt anormal de mari pentru vârsta dumneavoastră, vor crește riscul de apariție a cancerului de prostată (la bărbați) și a cancerului de sân (la femei).

femei

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA ImageChange Image