Acupunctura – recomandari si contraindicatii

Daca sunteti adeptul/ adepta medicinii stravechi, in special a celei chinesti, cu siguranta ati auzit de acupunctura, o practiva prin care seturi de ace acupunctura sunt plasate in anumite zone ale corpului. Insa, intrebarea este: v-ati gandit vreodata la aceasta practica? In cazul in care nu v-ati convins sau nu aveti inca suficiente informatii despre ea, dati-ne voie sa va oferim detalii.

ace acupunctura

Ce rol are acupunctura si de ce este recomandata ea?

Avand in vedere lista de multiple beneficii privind acupunctura, aproape ca nici nu stim cu ce sa incepem. Desigur, am putea spune ca vindecarea durerilor este un prim beneficiu. Vorbim in special de dureri de spate, acupunctura fiind mai eficiente decat multe tratamente celebre. Totodata, durerile de cap, precum migrenele sunt vindecate cu ajutorul acestei tehnici.

Artrita, o alta problema frecventa inca si in secolul XXI, este eliminata cu ajutorul acesteia. Sindromul tunelului carpian, care duce la dureri ingrozitoare de brate si maini, este eliminat pe baza acestui tratament cu ace. Exista cercetatori din zona Taiwan care au facut experimente cu acupunctura, demonstrand cat de eficient este aceast leac.

Pe langa asta, foarte multe persoane apeleaza la acest tratament pentru a se relaxa si a-si impunatati campul energetic. Supararile acumulate de-a lungul timpului, stresul zilnic si oboseala sunt principalii factori care zdruncina echilibrul emotional si campul energetic al fiecarei persoane. Drept urmare, este firesc ca dupa o sedinta, pacinetii sa se simta complet energizati si relaxati.

Statisticile sunt favorabile, atunci cand vine vorba de acupunctura. Se pare ca pe meleagurile frantuzesti, oamenii nu se sau in vant doar dupa campurile de lavanda, branzeturi si baghete, ci si dupa acupunctura. Nu mai putin de 1  din 5 francezi spun „da” acestei practici medicinale stravechi, indiferent daca este vorba de un centru de masaj si relaxare sau de chemarea unui terapeut dibace chiar la ei acasa.

Contrat conceptiilor populare, tratamentul cu ace nu doare. Acele sunt foarte subtiri. Astfel, cand iau contact cu pielea, ele patrund destul de usor, fara a crea leziuni sau negrituri deranjante. Exista si situatii in care ramane o senzatie usoara de durere, sub forma unei intepaturi, insa aceasta nu este una care sa nu poata fi suportata. Dupa ceva timp, ea se calmeaza si trece.

Desigur, trebuie remarcat si faptul ca pentru a va bucura de rezultate bune, trebuie sa apelati la un tratament format din mai multe sedinte de acupunctura. Nu trebuie sa va asteptati la rezultate miraculoase.

Contraindicatii privind acupunctura

  • Acupunctura nu este recomandam celor care au fobie de ace, din cauza faptului ca nu sunt emotional capabil sa suporte tratamentul, desi acesta nu provoaca suferinta.
  • Totodata, nu este bine sa apelati la aceasta tehnica, fara a va documentati in prealabil. Pe langa asta, este de la sine inteles faptul ca trebuie sa alegeti numai persoane cu experienta. In cazul in care nu cunoasteti pe nimeni care poate presta asemenea servicii, alegeti varianta de a plati pentru sedinte de masaj.
  • Persoanele cu pielea hipersensibila, care nu suporta nici macar intepaturile usoare de tantari, ar fi bine sa evite tratamentul cu ace.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA ImageChange Image