Clasificarea energetica a masinilor de spalat rufe

In cazul in care masina de spalat rufele pe care o aveai deja s-a invechit si ar cam fi cazul sa cumperi o alta, luarea unei decizii poate sa fie foarte grea. Printre lucrurile pe care trebuie sa le analizezi la un astfel de aparat se numara costul de achizitionare, puterea, turatiile, programele, clasa de consum pentru energie, precum si consumul de apa, pe langa altele. De aceea, trebuie sa tii cont de toate aceste aspecte.

Clasa energetica pentru masina de spalat rufe

Masina de spalat rufele e un aparat electrocasnic care poate sa consume mult curent electric, chiar daca nu e folosita in fiecare zi, de aceea, e bine sa alegi un model care sa faca parte macar din clasa A. Exista mai multe variante de clasa A (A, A+, A++, A+++). Chiar daca pentru a cumpara un astfel de model s-ar putea sa fie nevoie sa dai mai multi bani, initial, investitia, in sine, e un avantajoasa, pentru ca vei plati ulterior mai putin curent electric, ori de cate ori folosesti aparatul.

Daca ai gasit un model de masina de spalat rufe care sa faca parte din clasa energetica C sau dintr-o clasa chiar si mai joasa, orice specialist iti va recomanda sa te feresti de el, pentru ca va inregistra un consum mare de energie si de apa si, de asemenea, poate insemna si ca sunt modele vechi, care au fost depasite de tehnologiile noi.

Modelele de masini de spalat rufe care fac parte din clasa energetica A+ sau mai mare sunt mult mai noi, de aceea, tinand cont ca e vorba de o tehnologie noua, pretul lor e adesea mai ridicat. Totusi, orice model include pe fisa sa energetica exact consumul de kWh pe ciclu si pe an, deci, poti sa faci un mic calcul si vei descoperi cat de mare e diferenta de economie pe care o faci achizitionand un model din clasa A ori unul din clasa A+++. In multe cazuri, aceasta diferenta de pret dintre modele se amortizeaza doar in patru – cinci ani, dar, se merita.

Clasificarea de eficienta energetica

Un model care face parte din clasa A+++ este unul care este foarte eficient, raportat la consumul de energie pe care il consuma. Clasa A++ este urmatoarea din clasament, din punct de vedere al energiei pe care il consuma aparatul, costul de achizitionare pentru aceste aparate fiind mai mic ca in cazul celor care fac parte din clasa A+++, iar performanta referitoare la consumul de energie e foarte buna.

Totusi, daca vrei sa investesti cu adevarat financiar intr-o masina de spalat rufe, ai putea, la fel de bine, sa iti cumperi un model care face parte din clasa A+++++. Aceste aparate te vor tine mult mai mult timp si consuma, intr-adevar, foarte putina energie, chiar daca nu exista la fel de multe modele din care poti sa alegi.

Asadar, nu uita niciodata de clasa de eficienta energetica si cumpara-ti una cu cat mai multe plusuri, pentru un consum cat mai mic pe factura ta la energie electrica.