Televizorul transparent de la LG reprezinta viitorul? Sau poate ca nu, inca

In fiecare an, firmele de televizoare vin cu prototipuri complicate si de fiecare data ele sunt prezentate ca fiind televizorul viitorului. Unele dintre ele ajung sa fie televizoarele de top din anii urmatori, unele au tehnologii prea complexe si prea scumpe pentru a fi puse in practica. De ce parte se afla noul concept produs de LG la CES 2017? Acest lucru ramane de vazut.televizor transparent LG

Un televizor transparent –  nu e primul, dar e cel mai bun

CES 2017 a avut loc la inceputul anului, dar valurile acestui eveniment major inca se mai simt in presa de specialitate.  Acest lucru se datoreaza si unui “mic” televizor adus de coreenii de la LG. Cum de fiecare data acestia se afla in competitie directa cu Sony si Samsung, este clar ca in fiecare an trebuie sa fie cu ceva nou si impresionant. De aceasta data, ei au creat cel mai bun televizor, un televizor transparent si extrem de subtire.

Acest lucru a putut sa fie posibil datorita ecranului OLED folosit astazi de cele mai bune televizoare ale firmei. Acesta nu foloseste LED-uri care lumineaza panoul LCD si coluri create prin trecerea luminii prin diverse filtre. Dimpotriva, ecranul OLED isi creaza singur culorile. Printre straturile de sticla se afla si un lichid organic care poate genera culoare. Acest lucru permite mai multa variabilitate si chiar crearea unui ecran transparent. In momentul in care el este inchis, orice se poate vedea prin el. Chiar si cand este deschis, obiectele din spatele sau si a imaginilor raman vizibile. In plus, faptul ca este transparent nu afecteaza deloc imaginile, ele ramanand clare si usor de inteles.

Un model la care care mai trebuie lucrat

Ecranul televizorului este unul de 55 inch (140 cm), destul de mare. Cu toate acestea, rezolutia este 1080 inch, sub standardele moderne, care au ajuns deja la 4k. Bineinteles, producatorii nici macar nu si-au propus sa vina cu cel mai bun televizor din toate punctele de vedere, ci doar sa prezinta o tehnologie noua care ar putea sa reprezinta viitorul in domeniu sau cel putin o aditie foarte interesanta.

Acesta este si motivul pentru care nu credem ca modelul va aparea pe piata foarte curand. Pur si simplu, acesta nu este gata si nici macar nu se stie cand va fi. De asemenea, se pune si problema pretului, care cu siguranta ar fi extrem de mare. Televizoarele OLED sunt si asa destul de scumpe si unul transparent ar fi si mai si.

Asa va arata oare viitorul, cu televizoare transparente, subtiri si extrem de flexibile? Acest lucru ramane de vazut, dar in timp vom afla raspunsul. Probabil ca va dura totusi destul de mult pana cand televizoarele pe care le stim noi acum vor disparea. Sa nu uitam ca a durat zeci de ani pana cand cele cu tub au fost inlocuite de cele LCD si credem ca la fel de mult va dura si pana cand o noua revolutie va avea loc. Pana atunci insa, sa ne bucuram de modelele noi pe care le avem in acest moment.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA ImageChange Image