De ce îmi place orașul noaptea?

După ce întunericul se așterne pe străzile orașului, luminile se-aprind și veghează poveștile oamenilor ce-și grăbesc, zgribuliți, pasul spre propriile vise. M-a fascinat întodeauna momentul lasătii serii, în marile orașe; momentul în care devii parte a unor povești străine, derulate sub lumina reflectată de vitrinele magazinelor, povești care, de multe ori, te adoptă și te transformă.

Vezi și: Cele mai potrivite rochii de seară

Îmi place să mă opresc și să privesc, din când în când, trecătorii, imaginându-mi astfel cum se derulează viața lor și ce poveste spune fiecare. Uneori mă joc: le întâlnesc și le susțin privirea, cât să am impresia că am vorbit, pentru o fracțiune de clipă; se-ntâmplă rar, ce-i drept, căci cei mai mulți merg cu ochii în pământ sau privind în gol, ignorându-și până și propria ființă.

Nu știu despre voi, însă, pe mine, serile, luminile și oamenii orașului mă inspiră!

Ce-am învățat la Webstock

Dacă vă intrebați cum s-a simțit Webstock din perspectiva mea, tânără aflată pentru prima dată în postura de blooger acreditat, o să vă spun, pe scurt, că a fost o experiență foarte frumoasă, din care am învat lucruri extrem de utile unei persoane ce a pornit recent pe drumul fascinant al online-ului.

Am asistat la speech-uri interesante, cu și despre oameni și povești care schimbă ceva în lume, orice- indiferent că ne referim la schimbări produse la niveul unor comunități întregi sau, pur și simplu, la nivelul propriei vieți, adevărate surse de motivație și inspirație! Am participat și la conferințe unde am întâlnit oameni, de agenții sau din departamentele de comunicare ale brandurilor, mai deschiși ca niciodată în a relaționa cu blogosfera și cu new media.

Am înțeles, o dată în plus – dacă mai era nevoie, faptul că noi, bobocii blogosferei, avem nevoie de foarte multă ambiție, determinare, dar și răbdare pentru a ne crește valoros comunităție și pentru a le oferi content de calitate. La fel, am înțeles și faptul că pentru a fi observat, de cele mai multe ori, trebuie să-ți faci tu simțită prezența și să ai curaj să fii cel ce face primul pas întinzând o mână și o carte de vizită.

Ziua s-a încheiat cu Gala Webstock Awards, acolo unde cele mai interesante și inspiraționale proiecte în online au fost premiate. M-am bucurat să aud menționându-se pe scenă nume de campanii pe care le-am urmărit cu drag sau care m-au făcut să zâmbesc ori mi-au oferit perspective asupra unor idei sau produse. În plus, anul acesta a existat o nouă categorie, Intel Personality Of The Year, categorie în cadrul căreia oricine a pututut nominaliza orice persoană din online ce considera că a avut un cuvânt important de spus în acest domeniu. Tot publicul a fost cel ce a votat și ales câștigătorul.