Ce trebuie sa stiti despre termopane preturi

Atunci cand vine vorba de termopane preturi, cea mai mare influenta o are materialul care se foloseste pentru realizarea cadrului de la fereastra, numarul de canate dar si modul in care doriti sa se deschida aceasta. Nu in ultimul rand, o influenta o are tipul sticlei si calitatea feroneriei.

Atunci cand cautati termopane preturi, prima valoare pe care o sa v-o spuna firmele este cea a unui metru patrat, pentru o fereastra simpla, care nu are deschidere. Dar, dupa cum spuneam si mai sus, atunci cand se stabileste pretul unei ferestre conteaza materialul si modul in care se deschide, iar din aceasta cauza, o fereastra mobila poate sa fie si de doua ori mai scumpa decat cea simpla. Aceasta diferenta este data de faptul ca la fereastra mobila se mai adauga inca o rama suplimentara (cea mobila) si feronerie, adica balamale si zavoare.

Pentru a intelege mai bine care este aceasta

Pentru a intelege mai bine care este aceasta diferenta cand se calculeaza termopane preturi sa luam un exemplu: pentru o fereastra realizata din PVC cu geam termopan simpla, care masoara 1m pe 1m valoarea pe care trebuie sa o achitati este in jur de 300 ron, insa daca fereastra ar fi prevazuta si cu o deschidere pe mijloc, pretul ei ar ajunge in jur de 450 ron, iar daca partea care se deschide ar fi si oscilobatanta, atunci s-ar ajunge la o suma de aproximativ 550 ron.

Tot legat de termopane preturi, este bine sa stiti ca la unele firme pretul afisat nu prevede si TVA-ul, iar pe langa acesta, la costul final este posibil sa vi se perceapa si un comision pentru montare, dar si pentru transport. In orice caz, pretul final se stabileste dupa ce se fac masuratorile si se realizeaza un sablon cu modelul ferestrei pe care doriti sa o cumparati.

In mod evident intre termopane preturi si calitate

In mod evident intre termopane preturi si calitate exista o legatura de proportionalitate, fapt pentru care,  daca doriti termopane ieftine ar trebui sa va indreptati atentia catre cele din PVC. Ca si clasament, dupa acestea sunt cele confectionate din aluminiu si cele din lemn masiv. Ca si diferenta de pret, o fereastra care are un cadru din aluminiu, este aprope dubla la pret fata de una care are cadrul din PVC, iar cea din lemn masiv este de 3 pana la de 5 ori mai scumpa, in functie de lemnul folosit.

Pe langa factorii enumerati mai sus, cand vorbim de termopane preturi mai exista si elemente optionale care pot sa creasca pretul, iar printre acestea se numara inchiderile suplimentare, profilele de aerisire sau de evacuare a apei, armaturile si garniturile. Acestea sunt destul de importante, pentru ca ofera o izolare mai buna, atat termica, dar si fonica si lasa aerul sa circule, ceea ce va scadea umititatea si va preveni aparitia mucegaiului.