“Sunt aici” de Clelie Avit – Recenzie

Sunt aici de Clelie Avit este o carte care am cumpărat-o de curând la insistențele unei prietene. Ea a citit-o și pentru ca i-a plăcut foarte mult mi-a recomandat-o si mie. Este o carte care ma ținut captivă până la sfarșit . Am reușit sa o citesc în trei zile și pot spune că mai vreau. Vreau o continuare. Mi-aș dori tare mult ca autoarea sa continue povestea.

Sunt aici de Cleie Avit descrie povestea emoționantă a Elsei, o tânără de 30 de ani, specializată în studiul ghețarilor, și foarte pasionată de drumeții cu prietenii. Elsa iubește cățăratul pe munte, dar într-o zi un nefericit accident are loc și ea cade într-o prăpastie.

Timp de 20 de săptămâni ea a fost într-o stare profundă de comă, dar în urmă cu 6 săptămâni starea ei s-a îmbunătățit. Începe să audă tot în jurul ei, și să își recapete toate amintirile dar nu se poate mișca sau vorbi, simțindu- se prizonieră în propriul corp. Deși ea se simte mai bine, nu poate semnala acest lucru. Din punct de vedere medical nu se vede nici o îmbunătațire a stări ei de sănătate. Familia este sfătuită sa o deconecteze de la aparatele care o țin în viață, deoarece medici nu îi mai dau nici o șansă de recuperare.

Citește și: 9 Căriți pe care le poți citi într-o singură zi

De cealaltă parte a scenei autoarea îi dă naștere personajului masculin Thibault. El este un tânăr care lucrează în domeniul ecologiei foarte serios, responsabil și are o viată destul de ordonată. Thibault se află în același spital cu Elsa deoarece fratele lui Sylvian e internat acolo și urmează un tratament de recuperare. Thibault este foarte marcat de păcatele fratelui său , care a omorât două adoleșcente, într-un accident de mașină, în timp ce acesta conducea sub influența alcoolului. Deși o însoțește pe mama lui săptămânal la spital ,el nu își poate ierta fratele și refuză să intre în salonul în care acesta era internat.

E prima dată când auzul îmi face probleme. Poate că aparatul meu de respirat este cu adevărat necesar. Poate că sunt ultimele mele momente de conştientă. Imi vine să strâng din dinți și să lupt pentru a-mi restabli simțurile. Sau mai degrabă pe cel al auzului. Aş vrea atât de mult să înțeleg!

Într-una din zile Thibault intră din greșeală în salonul Elsei. Este atras de mirosul de iasomie și de frumoasa adormită care zăcea într-un somn adânc. Împins de un impuls irezistibil el vine tot mai des în salonul Elsei. Îi face plăcere să stea alături de ea și să îi vorbească. Văzând-o mereu ajunge să se îndrăgostească de ea și să îi dea și ei din optimismul lui. El este singurul care mai crede ca Elsa își mai poate reveni vreodată.

Vezi și: 10 cărți interzise în școli

Elsa își dorește tot mai mult să se trezească și în urma unei puternice emoții transmise de Thibault, reușește să transmită un semnal aparatelor. Acestea nu sunt suficent de mari și puternice încât să îi convingă pe medici. Aceștia iau decizia să o deconecteze de la aparate așteptând doar acordul familie. Toate aceste discuți se poartă sub auzul Elsei care își ascultă soarta neputând face nimic.

Va fi oare Elsa atât de puternică încât să se trezească înainte ca medici sa o deconecteze de la aparate? Asta o să vă las pe voi să aflați citind cartea.

Sunt aici de Clelie Avit nu este doar o poveste de dragoste foarte profundă. Este o carte despre emoții, despre credință, despre speranță până în ultima clipă și despre o luptă interioară contra cronometru. Vă recomnad să citiți această carte deoarece pe mine impresionat și vă asigur că o să vă țină captivi până în ultima clipă.