Ce trebuie să faci în cazul unui accident rutier?

Tu știai că în caz de accident ai dreptul prin lege de auto de înlocuire fără costuri dacă ești partea păgubită?

Am decis să împart cu voi niște informații pe care mi-ar fi plăcut să le știu, sau măcar să le aflu de la un prieten, în noiembrie anul trecut când mi-a fost avariată mașina. Dar sunt totuși bucuroasă că le știu acum și că le pot împărtăși cu voi.

Dacă ai avut un accident și ești partea păgubită ai dreptul să primești o mașină de înlocuire, atât timp cât mașina ta este în service. Tare nu?

Acest serviciu este disponibil înca din 2016 , odată cu modificarea legii RCA, dar din păcate doar 1 % dintre păgubiți profită de acest avantaj. Mașina de înlocuire o să fie similară cu mașina implicată în accident. Deci nu îți face griji că o să trebuiască să te obișnuiești cu o marcă nouă de mașină. Nu trebuie să îți faci griji nici cu privire la bani. Costul este acoperit de asiguratorul vinovatului.

Îmi aduc perfect aminte anul trecut când am avut nefericitul accident, mașina mea a stat în service 8 zile, timp în care eu am cheltuit o grămadă de bani pe taxi. La momentul acela, fiind primul meu accident nu știam nici cum se complectează constatarea amiabilă. Nu face și tu la fel. Fi informat cu privire la drepturile tale.

Ce trebuie să faci în cazul unui accident rutier?

Ce pași trebui să urmezi pentru a primi o mașină de înlocuire?
Cel mai important lucru ce trebuie să îl faci în cazul unui accident este să încerci pe cât posibil să îți păstrezi calmul. Nervi nu ajută la nimic în acel moment, timpul nu mai poate fi dat înapoi.

1.Ține minte numărul de telefon 021.9111

În cazul în care ai avut un accident iar tu ești nevinovat, trebuie să ți minte un număr de telefon: 021.9111. Sau nu îl ține minte, mai bine memorează-l chiar acum în telefonul tău. Crede-mă la un moment dat o să ai nevoie de el, poate nu neapărat pentru tine, poate pentru un prieten. Îți va rămâne foarte recunoscător. Acest număr de asistență este disponibil 24/7 și ai acces la nivel național la toate serviciile necesare în cazul unui accident: asistență rutieră, platformă, tractare, depanare și înlocuire auto.

2.Deschide dosarul de daune

Ca la orice accident, aveți nevoie de complectarea constatării amiabile sau de documentele emise de poliție în cazul în care au fost mai mult de două mașini implicate în accident.

3.Obțneți documentele justificative

Înainte de complectarea oricărui document fă o poză cu telefonul mașinilor avariate exact în poziția în care sunt după accident. După ce ați deschis dosarul de dauna veți primi o notă de constatare cu care veți merge în service cu mașina, și de acolo veți obține devizul de reparație. Cu acest document, o să se calculeze numărul de zile în care veți beneficia de mașina de înlocuire. Pentru fiecare patru ore de manoperă se va asigura o zi de închiriere.

4.Confirmarea de la asigurator

După obținerea acestor documente, trebuie să obțineți și confirmarea de la asigurator. Acum vă puteți folosi de numarul de telefon deja memorat : 021.9111, și să luați legătura cu compania de închirieri pentru a vă lua mașina de înlocuire.

Profită și tu de acest avantaj în caz de accident și anunță-i pe prietenii tai! Ține minte : 021.9111. De ce să dați bani pe taxi?