Geanta de plaja

Cum se asterne vremea buna, cu soare mult si zile mai lungi, gandul ne zboara direct la mare, plaja, valuri, sezlonguri, cocktailuri aromate si distractie. Doamnele si domnisoarele insa, se gandesc in primul rand la tinute viu colorate, un bronz cat mai bine definit, o silueta de vis si… accesorii care sunt in tendinte in sezonul estival. Ce ar fi vara fara costume de baie, palarii si ochelari de soare, genti si incaltaminte de plaja, lotiuni cu factor de protectie? Nespus de monotona, caci deliciul oricarei aparitii feminine la malul marii ori la piscina il constituie geanta de plaja, cea in care trebuie sa incapa toate celelalte articole: o a doua pereche de ochelari de soare (asa, de rezerva), lotiunea pentru expunere solara, luciul de buze si rimmel-ul rezistent la apa, prosopul de plaja, telefonul, etc.

De obicei, se impune o concordanta de culoare ori imprimeu intre costumul de baie, slapii ori sandalele de plaja si geanta aleasa, pentru a crea o tinuta unitara, care sa te pune in valoare si nu se distinge printr-un aspect de mix facut la repezeala. In privinta culorilor la moda anul acesta, gentile de plaja pot fi monocrome, caz in care se merge pe alb, crem, galben, portocaliu, rosu, gri, nuante tari de fuchsia, turcoaz, verde smarald, pot avea imprimeuri cat mai interesante: florale, cu dungi orizontale, cu buline, cu imagini estivale supradimensionate (valuri, soare, palmieri, diverse fructe de sezon, chiar harti ale unor locatii de vara fabuloase: Brazilia, Tahiti, Barbados, Hawaii, etc.), modele grafice, suprapuneri de text si mesaje nostime, etc. In alegerea gentii de plaja, trebuie sa se tina cont de o regula de baza: less is more (maxim de efect obtinut prin simplitate), astfel incat este de preferat sa se poarte o geanta de plaja cu imprimeu, cu mesaje ori alte motive si arabescuri de inspiratie etnica la un costum de baie intr-o singura nuanta, si invers, o geanta de plaja de o singura culoare la un costum de baie colorat, deoarece, in caz contrar, efectul vizual este unul mult prea incarcat.

In acelasi timp, conteaza si materialele din care sunt confectionate gentile de plaja. Sezonul estival 2013 se remarca printr-un accent deosebit pus pe intoarcerea la natura, asadar la fibrele naturale, precum rafia, bumbacul, panusii de porumb, paiele de orez. Acestea din urma se impletesc manual si dau nastere unor genti de plaja cu totul originale, deseori impodobite cu desene si alte motive pictate cu vopsele vegetale, in nuante vii, adevarate opere de arta. Totodata, sunt in voga si gentile de plaja din material plastic, transparente, de obicei in culori tari, care asortate cu o pereche de sandale translucide in aceeasi nuanta creeaza un outfit adecvat si unei dupa-amieze toride la terasa, nu doar la malul marii.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA ImageChange Image