Ciocanul rotopercutor – exista atat de multe tipuri diferite de masini de gaurit

Exista atat de multe tipuri diferite de masini de gaurit pe piata incat puteti ajunge sa fiti confuz si sa nu stiti care ar fi cea mai potrivita pentru o anumita lucrare. Ciocanele rotopercutoare sunt similare ca design cu bormasinile, dar dispun de un mecanism suplimentar care conduce burghiul inainte cu o actiune pulsatorie pe masura ce se rotesc. Acest efect al ciocanului rotopercutor este necesar pentru proiecte care necesita foraj in caramida, bca, beton sau orice alta suprafata de zidarie.

Ciocanele rotopercutoare de multe ori au un comutator

Ciocanele rotopercutoare de multe ori au un comutator de selectie care permite utilizatorilor sa aleaga intre modurile rotative si rotativ plus ciocan. Atunci cand sunt utilizate in modul rotativ, ciocanele rotopercutoare pot fi folosite pentru toate de tipurile de foraj. In modul rotativ plus ciocan, aparatele sunt setate pentru a fi utilizate pe zidarie.

Deci, atunci cand sunt setate in mod corespunzator, ciocanele rotopercutoare pot realiza aproape intotdeauna gaura. In cazul in care lucrarea necesita foraj in zidarie, cu siguranta veti avea nevoie de functia de ciocan.

Ciocanele rotopercutoare sunt utilizate in mod regulat

Ciocanele rotopercutoare sunt utilizate in mod regulat de catre contractori si profesionisti pentru a instala cutii electrice si alte corpuri in pereti din caramida si bca. Si proprietarii de case folosesc, de asemenea, ciocane rotopercutoare pentru mai multe tipuri de lucrari, cele mai frecvente fiind instalarea de rafturi si dulapuri pe zidarie.

In  zilele noastre, cei mai multi oameni au inceput sa renunte la ciocanele rotopercutoare cu fir in favoarea celor mai noi si mai mari modele fara fir, dar asta nu este intotdeauna o idee buna. Ciocanele rotopercutoare fara fir pot fi folosite fara intrerupere si astfel nu mai aveti grija incarcarii acumulatorilor, au putere mai mare si pot realiza lucrari mai complexe si de dificultate mai mare decat ciocanele rotopercutoare cu acumulatori.

Daca aveti nevoie sa realizati gauri in zidarie mai mari de 1/2-inch, sau se lucreaza cu un material mai dur, cum ar fi betonul, un ciocan rotopercutor nu poate fi suficient de puternic. Pentru aceste lucrari, probabil va trebui sa folositi o bormasina. Ciocanele rotopercutoare sunt dotate cu un tip mandrina speciala cu dimensiuni adecvate burghielor de zidarie si pot fi folosite si pentru daltuire.