Reiau de unde am ramas

Uite cum ma intorc victorioasa dupa o disparitie de 6 luni. Pot sa spun ca a fost o jumatate de an buna pentru minimalism pentru ca am facut o miscare care sa-mi imbunatateasca considerabil capitolul finante.

Ce am facut?

M-am mutat din apartamentul meu de 2 camere intr-o garsoniera in chirie, cu tot cu iubit, caine si pisica. Mutarea asta ne-a adus mai aproape in cel mai bun sens pentru ca stam impreuna in aceasi camera chiar daca eu citesc, prietenul meu sta la calculator, cainele roade o jucarie de zor si motanul ne urmareste atent fiecare miscare.

Cand stateam la 2 camere aveam obiceiul de a ma retrage in alta camera sa citesc si ajungeam sa nu mai petrecem prea mult timp impreuna, nu mai apucam sa schimbam o vorba.

In plus, locuinta actuala fiind mai mica, am costuri de intretinere la o treime din ce plateam la 2 camere si economisesc timp la capitolul curatenie. In momentul asta sunt mai linistita pentru ca simt ca nu ma mai intind pana la ultimul leu cu salariu de la o luna la alta, am un nivel de trai in concordanta cu veniturile si imi permit din cand in cand sa-mi indeplinesc cate o dorinta care implica costuri mai mari sau sa economisesc.

Una din dorintele mele a fost urmarea unui curs de life coaching ce urmeaza sa-l finalizez in toamna acestui an si, schimbarea locuintei a ajutat enorm la indeplinirea ei. Nu e o solutie pentru toata lumea, a fost o solutie buna pentru mine la acest moment al vietii mele. Dar, de cele mai multe ori merita sa ne regandim situatia curenta si sa cautam modalitati prin care sa ne simplificam viata in orice capitol (activitati din gospodarie, orele de lucru depuse in fiecare zi la locul de munca, reducerea cheltuielilor etc).

Mutarea asta m-a facut sa realizez ca am o multime de lucruri care nu-mi mai trebuie din simplu motiv ca au ramas nedespachetate, in cutiile sau pungile in care le-am adus cand am venit aici.

Am avut timp sa ma acomodez in ultimele 2-3 luni si acum pot sa ma apuc sa fac ordine si disciplina, si, de ce nu, un ban in plus ca mai vand din lucruri. De azi o sa imi aloc cate 15 minute in fiecare zi pentru a vedea ce progres pot sa fac si o sa documentez aici rezultatele pentru inspiratie. Eu ma apuc chiar acum de treaba, tu?